Ovengerecht (4 personen)

Bereidingstijd: 50 min.

Ingrediënten - 4 Personen

500 g aardappelen, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. tijm (gedroogd of diepvries), 1 citroen, 4 teentjes knoflook, 4 kippenbouten (naturel of gekruid), zout.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Was de schil van de aardappelen schoon. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in grove stukken en leg deze in een kom. Giet olijfolie op de aardappelen en strooi er tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar. Snijd de citroen in vieren. Pel de knoflook. Bestrooi de kippenbouten met zout.

Bereidingswijze:

Smeer een vuurvaste schaal dun in met olijfolie en leg de kippenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in de oven en laat kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. Zelf zet ik de laatste 10 min.de oven op heteluchtstand (190ºC) en nog 5 min. op grillstand voor de kleur en korstje. De kippenbouten moeten goed gaar zijn. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gemengde of Griekse salade.

Griekse kip met aardappelen

© 2000-2024 www.karpathos.nl

Griekse kip met

aardappelen

Ovengerecht (4 personen)

Bereidingstijd: 50 min.

Ingrediënten - 4 Personen

500 g aardappelen, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. tijm (gedroogd of diepvries), 1 citroen, 4 teentjes knoflook, 4 kippenbouten (naturel of gekruid), zout.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Was de schil van de aardappelen schoon. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in grove stukken en leg deze in een kom. Giet olijfolie op de aardappelen en strooi er tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar. Snijd de citroen in vieren. Pel de knoflook. Bestrooi de kippenbouten met zout.

Bereidingswijze:

Smeer een vuurvaste schaal dun in met olijfolie en leg de kippenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in de oven en laat kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. Zelf zet ik de laatste 10 min.de oven op heteluchtstand (190ºC) en nog 5 min. op grillstand voor de kleur en korstje. De kippenbouten moeten goed gaar zijn. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gemengde of Griekse salade.
© 2000-2024 www.karpathos.nl
MENU MENU
MENU MENU