Stoofschotel met pasta (4 personen)
Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Ingrediënten:
1 kilo riblappen, 2 el olijfolie, 50 gram boter , 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 tl suiker, 1 kaneelstokje, 1 theelepel thijm, 1 theelepel
oregano, 2 laurierblaadjes, 500 gram kritharaki (pasta in de vorm van rijstkorrels), 100 gram geraspte Parmezaanse kaas,
zout, peper.
Bereiding:
Snijdt het vlees in blokjes en braadt het snel rondom aan in een braadpan samen met de gesmolten boter en olijfolie tot het bruin is. Voeg er de gesnipperde
ui, zout en knoflook bij en bak deze mee tot de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes, suiker, kaneelstokje, tijm, oregano en laurierblaadjes toe. Voeg, indien
nodig, wat water of wijn toe zodat alles net onder staat. Laat nu alles 2 uur stoven op een zacht pitje onder af en toe roeren zodat het vlees goed gaar is.
Yiouvetsi
Verwarm de oven voor op 180C,
Doe de pasta in een ondiepe, wijde ovenschaal.
Voeg de inhoud van de pan toe en roer goed om.
Schenk er evenveel water bij als er kritharaki in de schaal zit en laat circa 40 minuten garen in de oven. Zo nodig af en toe wat water toevoegen als het te droog
wordt.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en laat die in 5-10 minuten garen onder een matige grill.
© 2000-2024 www.karpathos.nl