Hoofdgerecht (4 personen)

Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten - 4 Personen

750 gram middelgrote, rauwe garnalen, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 gedroogde chilipepers, 1 blik tomaten (ca. 400 g), 1/4 tl gemalen zwarte peper, 2 tl verse citroentijm, 60 g feta, in blokjes, 12 zwarte olijven, zout naar smaak.

Bereidingswijze:

1) De garnalen pellen, staarten heel laten; darmen verwijderen of gewoon gepelde garnalen uit de diepvries. 2) Olie in een grote, ondiepe pan verhitten. Knoflook en chilipepers al roerend 1 min. lichtjes fruiten. De fijngeprakte tomaten en peper toevoegen. Let op, kan spatten indien pan te heet is. Op een laag pitje 15 min. onafgedekt laten koken, af en toe roeren. 3) Garnalen en tijm toevoegen, al roerend 5 min. laten koken. 4) Kaas en olijven erbij doen en zout naar smaak. Goed doorverwarmen. Chilipepers verwijderen. Serveren met knapperig brood, gekookte rijst en Griekse salade.

Garnalen met feta en olijven

© 2000-2024 www.karpathos.nl

Garnalen met feta

en olijven

Hoofdgerecht (4 personen)

Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten - 4 Personen

750 gram middelgrote, rauwe garnalen, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 gedroogde chilipepers, 1 blik tomaten (ca. 400 g), 1/4 tl gemalen zwarte peper, 2 tl verse citroentijm, 60 g feta, in blokjes, 12 zwarte olijven, zout naar smaak.

Bereidingswijze:

1) De garnalen pellen, staarten heel laten; darmen verwijderen of gewoon gepelde garnalen uit de diepvries. 2) Olie in een grote, ondiepe pan verhitten. Knoflook en chilipepers al roerend 1 min. lichtjes fruiten. De fijngeprakte tomaten en peper toevoegen. Let op, kan spatten indien pan te heet is. Op een laag pitje 15 min. onafgedekt laten koken, af en toe roeren. 3) Garnalen en tijm toevoegen, al roerend 5 min. laten koken. 4) Kaas en olijven erbij doen en zout naar smaak. Goed doorverwarmen. Chilipepers verwijderen. Serveren met knapperig brood, gekookte rijst en Griekse salade.
© 2000-2024 www.karpathos.nl
MENU MENU
MENU MENU