Fava (spliterwten-puree)

porties 6-8

Ingrediënten:

*1/2 kilo spliterwten*1 ui*1/2 kop olijfolie* zout*peper*fijngehakte peterselie *1 fijngesnipperde ui

Bereiding:

Was de spliterwten en zet ze in een pan met zoveel water dat ze onderstaan. Haal het schuim, dat zich vormt voordat het kookt, eraf. En doe de ui, in tweeën gesneden, erbij. Laat het ongeveer een uur koken op een zacht vuurtje. Doe de spliterwten door de groentemolen en zet het op een zacht vuurtje met de helft van de olie, het zout en de peper. Roer het 5 minuten en serveer het in een bord. Als het afgekoeld is, giet u de rest van de olijfolie erover en strooi er de ui en peterselie over. Fava wordt bij de meeste restaurants wel geserveerd.

Fava

© 2000-2024 www.karpathos.nl

Fava

Fava (spliterwten-puree)

porties 6-8

Ingrediënten:

*1/2 kilo spliterwten*1 ui*1/2 kop olijfolie* zout*peper*fijngehakte peterselie *1 fijngesnipperde ui

Bereiding:

Was de spliterwten en zet ze in een pan met zoveel water dat ze onderstaan. Haal het schuim, dat zich vormt voordat het kookt, eraf. En doe de ui, in tweeën gesneden, erbij. Laat het ongeveer een uur koken op een zacht vuurtje. Doe de spliterwten door de groentemolen en zet het op een zacht vuurtje met de helft van de olie, het zout en de peper. Roer het 5 minuten en serveer het in een bord. Als het afgekoeld is, giet u de rest van de olijfolie erover en strooi er de ui en peterselie over. Fava wordt bij de meeste restaurants wel geserveerd.
© 2000-2024 www.karpathos.nl
MENU MENU
MENU MENU